Films > De Heuvel Tilburg


Waterproject Tilburg de Heuvel

In het centrum van Tilburg ligt plein ‘De Heuvel’ waarop wij naar ontwerp van Buro Sant en Co een fonteinenspektakel hebben gerealiseerd. In het natuurstenen plein zijn 120 in hoogte verschillende fonteinspuiters gepositioneerd, elk apart aangelicht door powerLED-verlichting. De verlichting gaat mee in de bewegingen van de fontein. Als een spuiter 50% van zijn hoogte bereikt, schijnt ook de verlichting op 50% van haar sterkte. Hierdoor komt de dynamiek van de fontein perfect tot uiting.

Hoogteverloop
De 120 fonteinspuiters zijn verdeeld over zeven strengen. Elke streng is voorzien van een eigen frequentiegestuurde pomp. Hierdoor zijn de strengen onafhankelijk van elkaar aan te sturen en ontstaat er hoogteverloop in de spuiters. De fontein is zodanig ingesteld dat in de minimale stand slechts enkele spuiters water geven. In de maximale stand ontstaat er activiteit van alle fonteinspuiters. De spuithoogte loopt af van maximaal 2,50 meter voor de eerste naar 50 centimeter voor de laatste streng. Alle spuiters worden aangelicht door LED-spots in rvs armaturen. De spots zijn in alle mogelijke kleuren aan te passen.

Drie putten
Voor de waterbeheersing hebben we drie putten op het plein geplaatst. De grootste, de bufferput, herbergt ongeveer 35 m3 water en weegt zo’n 45 ton. In de bufferput zijn de 7 frequentiegeregelde pompen geplaatst – één voor elke streng. Door de draaifrequentie van een pomp aan te passen wordt de druk en dus ook de spuithoogte per streng geregeld. In totaal pompen we, afhankelijk van het aansturingsprogramma, maximaal 200 m3 water per uur door het systeem. De technische ruimte, waarin alle techniek opgesteld is, en de ontvangstput, waar het grove vuil opgevangen wordt, wegen beide 20 ton. In de technische ruimte staat naast de aansturingstechniek ook de waterbeheersing opgesteld. Deze regelt onder andere ontkalking en bestrijding van legionella, algen en andere bacteriën. Daarnaast wordt het systeemwater door analyseapparatuur beveiligd op temperatuur en drooglopen.

Centrale computer
Dit project is turn-key aangenomen. Wij hebben alles van A tot Z geregeld, waaronder de complexe techniek. Voor de schakeling tussen water- en LED-techniek hebben we een centrale computer geïnstalleerd. Een speciaal programma stuurt de hele show aan. Wij kunnen op afstand inloggen op dit systeem en eenvoudig aanpassingen doorvoeren. Is er bijvoorbeeld een speciaal evenement, een feestdag of speelt oranje in de finale? Dan laten wij de fontein desgewenst die avond oranje kleuren!

Meer weten over dit project en onze mogelijkheden voor u? Bel ons: 0575-566 565.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Menu

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl