Projecten > Grote Markt Almere


Dynamische fontein – Grote Markt Almere


Opdrachtgever: Gemeente Almere
Ontwerp: Gemeente Almere
Oplevering: 2011
Technische ontwikkeling en realisatie: Rots maatwerk
Leverantie materialen en technieken: Rots maatwerk
Onderhoud: Rots maatwerk

In opdracht van gemeente Almere hebben wij in 2011 een speelse en dynamische fontein gerealiseerd op de Grote Markt. Bijzonder aan dit project is de diversiteit aan technieken en materialen. Een combinatie van watertechniek en LED-verlichting zorgt ervoor dat de fontein zowel overdag als ’s avonds prachtig is. Omdat wij alle kennis en mogelijkheden zelf in huis hebben, waren wij in dit hele project het enige aanspreekpunt voor de gemeente. Zij leverde het ontwerp, wij regelden de rest.

Aquashowmanager
De fontein op de Grote Markt bestaat uit 3 strengen met in totaal 42 spuiters. Alle spuiters worden verlicht met PowerLED-spots die individueel aanpasbaar zijn in kleur en lichtintensiteit. 3 grote, robuuste rvs pompen zorgen voor de watercirculatie. Dit is duurzamer dan voor elke spuiter een kleine pomp te gebruiken. De fontein wordt aangestuurd door de Aquashowmanager: een centrale computer die watertechniek, waterbeheersing en verlichting regelt. Dit systeem wordt voor elk project apart ontworpen zodat we altijd de best werkende methoden toepassen. Naast aanleg verzorgen wij ook onderhoud van water- en LED-techniek. Zo blijft de fontein in optimale conditie.

Betonkelder
Voor dit project hebben wij een maatwerk betonkelder geleverd, met een bufferruimte en een technische ruimte. In de bufferruimte wordt het water opgeslagen en staan de pompen opgesteld. De technische ruimte bevat de waterbeheersing, schakelkasten en aansturingscomputers. De toegangsluiken naar de betonkelder zijn voorzien van natuurstenen bestrating. Hierdoor vallen ze minder op. Door gasveren zijn de luiken eenvoudig te openen en sluiten, ondanks het gewicht van de natuursteen.

Cortenstalen afdekplaten
Het water voor de fonteinspuiters loopt via betonnen goten. Deze zijn afgedekt met op maat gemaakte cortenstalen platen, voorzien van een speciale gravure. De platen zijn geschikt voor zwaar verkeer, waardoor ook evenementen probleemloos op het fonteingedeelte kunnen plaatsvinden. Hierdoor vormt de fontein nooit een obstakel op het plein.

Meer weten over dit project en onze mogelijkheden voor u? Bel ons: 0575-566 565.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Menu

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl