Nieuws


Nieuwe museumtuin Naturalis te Leiden

Samen met Van Ginkel Groep en H+N+S hebben wij hard gewerkt aan een schitterend project, de herinrichting van de nieuwe museumtuin van Naturalis te Leiden.

Wij mogen objecten maken welke wij niet elke dag op onze tekentafels hebben liggen. Een levensgrote T-rex waar in gespeeld kan worden, projecties op nevelschermen, versteende bomen, Mammoetswings, centraal aangestuurd LEDverlichtingssysteem en nog veel meer.

Hieronder het officiële persbericht:

Naturalis Biodiversity Center Leiden heeft het ontwerp en de inrichting van de nieuwe museumtuin, aansluitend aan de nieuwbouw van het museum, in opdracht gegeven aan het team van de Koninklijke Ginkel Groep.

De museumtuin gaat een nieuw, openbaar toegankelijk, onderdeel vormen van het museum dat tevens wordt vernieuwd. In deze tuin wil Naturalis de evolutie van planten inzichtelijk maken en een grote verscheidenheid aan plant- en diersoorten een plek bieden. De levende tuin draagt vanaf de heropening in hoge mate bij aan de museumbeleving. Er worden zogenaamde ‘specials’ aan de inrichting toegevoegd die een extra bijzondere museumbeleving moeten stimuleren, waaronder bijzondere speelplekken zoals; een speelboom, klimdinoskelet en mammoetschommels.

Team
Het team dat voor deze opdracht geselecteerd is, werkt onder verantwoordelijkheid van de Koninklijke Ginkel Groep. Het ontwerp is van H+N+S Landschapsarchitecten B.V. uit Amersfoort. Verder is Rots Maatwerk B.V. aangesloten bij het team voor de uitwerking van de specials. De parkeerfaciliteiten worden gerealiseerd door H. Hardeman B.V.

Bijzondere tuin
In de ruim 7000 m2 beschikbare ruimte moeten een groot aantal functies een plek krijgen. Door het aanbrengen van een tweede maaiveld over bijna het gehele terrein is optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte en wordt elke vierkante meter dubbel ingezet. De parkeerfaciliteiten worden gesitueerd op het maaiveld, daar bovenop wordt een volledige tuin gerealiseerd waar de bezoeker in een groene oase kan ronddwalen. In het museum verwonderen jong en oud zich over het leven op aarde. Door te kijken en, heel belangrijk, door zelf te doen. Een bezoek aan Naturalis is een uniek kijkje in de keuken van de wereld van de biodiversiteit!

Alle nieuwsberichten;

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Menu

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl