Projecten > Emyplein Egmond aan zee


Natuurstenen watertafel met LEDverlichting – Emyplein Egmond aan zee


Opdrachtgever: Gemeente Bergen
Ontwerp: Buro Poppinga en Veenenbos en Bosch landschapsarchitecten
Oplevering: 2010
Technische ontwikkeling en realisatie: Rots maatwerk
Leverantie materialen en technieken: Rots maatwerk
Onderhoud: Rots maatwerk onderhoud bv

In 2010 hebben we een natuurstenen watertafel met LED-verlichting opgeleverd, die we in opdracht van de gemeente Bergen realiseerden. De watertafel maakt onderdeel uit van het Emyplein in Egmond aan Zee en is een ontwerp van Buro Poppinga en Veenenbos en Bosch landschapsarchitecten. We hebben voor de watertafel hoge kwaliteit natuursteen gebruikt, afkomstig van onze steenhouwer in China. Door LED-spots in de fonteinspuiters te integreren, oogt de watertafel rustig en harmonieus.

Variatie in waterstralen
De watertafel bestaat uit grote blokken natuursteen met verhogingen waarop men kan zitten. Op de watertafel zijn de fonteinen op verschillende hoogten in het natuursteen geplaatst. Omdat ze hierdoor elk een andere hoeveelheid weerstand van het water ervaren, heeft elke spuiter een eigen waterbeeld. De stralen variëren van hoog tot laag, van dik tot dun en van rustig tot draaiend. Dit zorgt voor een speels effect. Alle spuiters zijn voorzien van geïntegreerde powerLED-spots. Elke spot is individueel aanstuurbaar in kleur en lichtintensiteit.

Aquashowmanager
De spuiters worden geregeld door de Aquashowmanager. Deze centrale computer stuurt de watertechniek, verlichting en waterbeheersing gelijktijdig aan. De Aquashowmanager is op afstand aanstuurbaar, waardoor wij desgewenst de fontein een speciaal programma kunnen geven voor een evenement, feestdag of speciale gebeurtenis. Om het systeemwater van goede kwaliteit te houden, maken wij in dit systeem gebruik van diverse reinigings- en desinfectiemethoden. Dit waterbeheerssysteem wordt voor elk project apart ontworpen. Zo kunnen we altijd de bestwerkende methoden vaststellen en toepassen. 

Totaalonderhoud
We hebben dit project turn-key aangenomen, waardoor onze opdrachtgever tijdens het hele project maar één aanspreekpunt had. Om de kwaliteit van de watertafel te waarborgen, verzorgen wij ook het totaalonderhoud van de fontein. Elk jaar onderhouden wij de water- en LED-techniek, we zorgen dat de goten schoon blijven en herprogrammeren zo nodig de computer. Omdat wij al het onderhoud zelf doen, heeft de opdrachtgever ook in deze fase maar één aanspreekpunt.

Meer weten over dit project en onze mogelijkheden voor u? Bel ons: 0575-566 565.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Menu

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl