Projecten > Museumpark Rotterdam


Fontein Museumpark Rotterdam


Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam
Ontwerp: Gemeente Rotterdam
Oplevering: 2010
Hoofdaannemer: Strukton Civiel
Technische ontwikkeling en realisatie: Rots maatwerk
Leverantie materialen en technieken: Rots maatwerk
Onderhoud: Rots maawerk

Op het dek van de parkeerkelder van het Museumpark in Rotterdam realiseerden wij een bijzondere fontein met LED-verlichting. De 180 spuiters in deze fontein kunnen tot wel 2,60 meter hoog spuiten en de LED-spots zijn in alle mogelijke kleuren in te stellen. Diverse camera’s rond het plein 'tellen' de hoeveelheid mensen. Hoe meer mensen er op het plein zijn, hoe dynamischer de fontein zal spuiten. Daarnaast zorgt een weerstation voor aanpassing van de installatie bij slecht weer. Zo ontstaat er geen overlast in de parkeergarage.

Weerstation
Omdat deze fontein bovenop een parkeergarage kwam, moesten we iets bedenken om eventuele wateroverlast tegen te gaan. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat de fontein bij slecht weer overstroomt en het water de garage binnenloopt. Daarom hebben we een weerstation op de fontein aangesloten. Het weerstation registreert de hoeveelheid neerslag en zal indien nodig de installatie tijdelijk uitschakelen. Ook bij te veel of te harde wind wordt de fontein gedimd of uitgeschakeld.

Centrale computer
De fontein wordt aangestuurd door Aquashowmanager: een centrale computer die alle technieken gelijktijdig regelt. Deze computer stuurt ook het weerstation aan en telt het aantal aanwezige bezoekers op het plein. De Aquashowmanager is op afstand aanstuurbaar. Hierdoor hoeft er geen beheerder meer de technische put in om de fonteinen aan te passen. Dit project is turn-key aangenomen: wij hebben alles van technisch ontwerp tot en met realisatie geregeld. 

Water- en lichteffecten
De fontein is ingedeeld in 2 aparte blokken. Hierdoor zijn vele water- en lichteffecten te creëren. Desgewenst kunnen we de fontein en LED-verlichting een speciaal programma geven voor een evenement, feestdag of speciale gebeurtenis. Wij verzorgen ook het onderhoud voor deze fontein. Omdat we alles zelf hebben aangelegd, weten we precies wat en hoe we moeten onderhouden. Zo blijft de fontein in optimale conditie.

Meer weten over dit project en onze mogelijkheden voor u? Bel ons: 0575-566 565.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Menu

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl