Projecten > waterspeelplaats DRU te Ulft


Interactieve waterspeelplaats DRU te Ulft


Opdrachtgever: Gemeente Oude IJsselstreek
Ontwerp: SAB Arnhem
Oplevering: 2011
Technische ontwikkeling en realisatie: Rots maatwerk en Dusseldorp bv
Leverantie materialen en technieken: Rots maatwerk
Onderhoud: Rots maatwerk

Een interactieve waterspeelplaats voor jong en oud. Dat was de opdracht die wij in 2010 kregen van gemeente Oude IJsselstreek. We realiseerden op het plein voor de DRU Cultuurfabriek in Ulft een interessant waterspeelterrein waarin het kernwoord ‘beleven’ centraal staat. In dit project komen kinderen in contact met water, LED/verlichting, staal en natuursteen. De waterspeelplaats is voorzien van een paneel, waarmee kinderen een actieve rol kunnen vervullen in het programmeren van de fontein. Via dit paneel kunnen ze water en licht zelf aansturen.

Vier delen
De waterspeelplaats bestaat uit vier delen. In het eerste deel staan fonteinspuiters met LED-verlichting die kinderen via een controlepaneel zelf kunnen bedienen. Het tweede gedeelte is een ‘rustzone’ met massieve natuurstenen blokken bedoeld om uit te rusten en te genieten van het plein. In het derde deel staan stapstenen van verschillende hoogten in een waterbassin. Het bassin loopt over in deel 4: een waterval, opgebouwd uit cortenstalen platen. De platen laten de loop en situering van de Oude IJssel zien met daarbij behorende steden en dorpen. We hebben op die platen strips aangebracht die zorgen dat het water loskomt van het cortenstaal en een sierlijk watergordijn vormt. De waterval is bereikbaar via een hardhouten vlonder.

Interactief paneel
Het controlepaneel om de fonteinen te bedienen heeft geen knoppen die uitsteken. Hierdoor is het aanzienlijk minder gevoelig voor vandalisme. Het paneel staat in direct contact met de Aquashowmanager, de centrale computer die de fonteinen aanstuurt. De kinderen kunnen 4 programma’s aansturen en hierbinnen spelen met lichtkleur en spuithoogten. Om ‘snel schakelen’ te voorkomen hebben wij diverse beveiligingen in het aansturingsprogramma gebouwd.

Op maat gemaakte spuitpotten
De spuiters zijn opgenomen in speciale rvs spuitpotten die per project op maat gemaakt worden. Ook de LED-verlichting monteren we in deze potten. Elke LED-spot bestaat uit een RGB powerLED die elke gewenste kleur kan aannemen. De verlichting die we gebruiken heeft een lange levensduur van 50.000 branduren en is zo sterk dat de spuiter tot 2 meter hoogte wordt belicht. Om alles in goede conditie te houden, voeren we zelf het onderhoud voor dit project uit.

Meer weten over dit project en onze mogelijkheden voor u? Bel ons: 0575-566 565.

Delen

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Menu

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl