Projecten > Blotevoetenpad Floriade 2012 te Venlo


Blotevoetenpad – Floriade 2012 te Venlo


Opdrachtgever: Floriade 2012
Ontwerp: Arcadis landschapsarchitectuur
Oplevering: 2012
Technische ontwikkeling en realisatie: Rots maatwerk
Leverantie materialen: Rots maatwerk
Onderhoud: Rots maatwerk

In opdracht van wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2012 hebben wij in Venlo het project ‘Blotevoetenpad’ gerealiseerd. Dit speciale pad prikkelt de zintuigen van jonge en oude bezoekers door waternevel en verschillende soorten natuursteen. Het pad slingert door de Venlose heuvels, wat het sowieso al een beleving maakt. Door het hoogteverschil kan men het pad niet in één keer overzien. Hierdoor blijft het de hele route verrassend en uitdagend. Zoals de naam al doet vermoeden, is het de bedoeling de route op blote voeten af te leggen.

Neveldamp
Het pad begint en eindigt met een bron waar mysterieuze en verkoelende neveldamp uit omhoog komt. De nevelpunten zijn in speciale rvs spuitpotjes gemonteerd en in de ondergrond geplaatst. Ook middenin het pad hebben we nevelpunten aangelegd. Op die manier kunnen ook mensen die slecht ter been zijn en hierdoor niet de hele route kunnen lopen, de nevel ervaren. Nevelinstallatie, waterbeheer en aansturing bevinden zich in een ondergrondse put. Deze put is voor publiek niet zichtbaar en staat dus ook niet in de weg. Omdat alles centraal wordt aangestuurd, hoeft onze opdrachtgever niet allerlei ingewikkelde systemen te begrijpen. Wij kunnen op afstand inloggen en het systeem desgewenst aanpassen.

Natuursteen
Onderweg komen de wandelaars verschillende soorten natuursteen tegen. Elke natuursteensoort heeft unieke eigenschappen die de bezoeker steeds op een andere manier prikkelen. We hebben gekozen voor verschillende ritmes, vormen en afwerkingen van natuursteen. Zo blijft de route van begin tot eind verrassend. We hebben de natuursteen overal vandaan gehaald, bijvoorbeeld van onze vaste steenhouwer in China. Door met vaste leveranciers te werken, weten wij altijd dat we de beste kwaliteit materialen hebben.

Turn-keyproject
Het Blotevoetenpad is een turn-key project: wij verzorgden technische ontwikkeling en werkvoorbereiding, leverantie en montage van alle materialen, aanleg van de fonteinen, beheer van de watersystemen en onderhoud. Onze opdrachtgever had hierdoor maar één aanspreekpunt en was er zeker van dat alles voldeed aan onze hoge kwaliteitseisen.

Meer weten over dit project en de gebruikte technieken? Bel ons: 0575-566 565.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Menu

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl