Projecten > Fontein Croydonplein Arnhem


Fontein Croydonplein Arnhem


Opdrachtgever: Gemeente Arnhem
Ontwerp: Gemeente Arnhem
Oplevering:
2012
Technische ontwikkeling en realisatie:
Rots Maatwerk
Leverantie materialen: Rots Maatwerk

Rots maatwerk heeft in opdracht van de gemeente Arnhem een speelse bedriegertjesfontein gerealiseerd met een bijzonder natuurstenen dek. 15 spuiters welke zijn weggewerkt in het natuurstenen dek, verrassen telkens weer. Het natuurstenen dek is driehoekig van vorm en loopt sterk in hoogte op naar het middenpunt. Rondom is een roostergoot voorzien ten behoeve van het retour van het systeemwater.

De rvs spuitpotten maken het monteren van de spuiters mogelijk en maken deze toegankelijk voor onderhoud.
Ons gehele systeem is ondergebracht in een ondergrondse combi kelder. In dit project heeft onze kelder 2 compartimenten; de buffer en de technische ruimte. In de buffer worden de diverse pompen geplaatst, in de technische ruimte wordt de aansturingstechniek, de Aquashowmanager en de waterbeheersing geplaatst. Alles is zeer overzichtelijk gemonteerd in de ruimte waardoor onderhoud plegen efficiënt verloopt. De put is verkeersklasse zwaarverkeer en heeft 100% waterdichte wanden en dek. Alle benodigde doorvoeren worden ingestort in het beton om te voorkomen dat er betonrot op gaat treden later.

Op de basisvloer van het plein zijn door ons alle benodigde mantelbuizen geplaatst ten behoeve van de fontein. Hierdoor zijn kabels te vervangen. De waterkwaliteit wordt op niveau gehouden door een uitgebreid waterbeheersysteem welke in de technische ruimte is opgebouwd. Dit systeem bestaat uit verschillende onderdelen zoals UV-c, zandfilter, ontharding, doseereenheden en temperatuur beveiliging.

Meer weten over dit project en onze mogelijkheden voor u? Bel ons: 0575-566 565.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Menu

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl