Projecten > waterschaal De Bilt


Waterschaal De Bilt


Opdrachtgever: Gemeente De Bilt
Ontwerp: Copijn Tuin- en Landschapsarchitectuur
Oplevering:
2009
Technische ontwikkeling en realisatie:
Rots Maatwerk
Leverantie materialen: Rots Maatwerk

Rots maatwerk heeft in opdracht van de gemeente De Bilt een grote rvs vijverschaal gerealiseerd, naar ontwerp van Copijn tuin- en landschapsarchitecten. De schaal heeft een centrale plaats in het nieuwe gedeelte van de begraafplaats Brandenburg gekregen en vormt een object tot bezinning. De spiegeling van de Nederlandse wolkenlucht in de afbuigende vijverschaal geeft de bezoeker van de begraafplaats een rustplek. Om deze reden zijn er ook maatwerk banken rond de vijverschaal geplaatst. 

De rvs vijverschaal is geheel CNC gesneden en middels een verstevigend frame voorzien van uitstekende vlakken. Hierdoor ontstaat een optische vertekening in de schaal.
De schaal is na goedkeuring in twee delen gesneden om zodoende nog op transport te kunnen. Wij hebben het transport en plaatsen van de schaal uitgevoerd. De schaal is voorzien van tijdelijke verstevigingsbalken om zodoende de vorm tijdens hijswerkzaamheden goed te houden.
Nadat de schaal goed op de fundatie is gesteld, is vervolgens door ons het gehele element weer in elkaar gelast. Na een testfase op waterdichtheid is de schaal geheel schoongemaakt en aangestraald om vervolgens met een speciale coating matzwart gecoat te worden. Dit is in een tent met klimaatbeheersing uitgevoerd aangezien het weer niet meezat tijdens deze werkzaamheden.
Vervolgens is er een watercirculatiesysteem aangelegd en zijn de waterplanten aangebracht in de vijver.

Meer weten over dit project en onze mogelijkheden voor u? Bel ons: 0575-566 565.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Menu

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl