Projecten > Waterelement station Dronten


Waterelement station Dronten


Opdrachtgever: Gemeente Dronten
Ontwerp: BDP khandekar
Oplevering:
2012
Technische ontwikkeling en realisatie:
Rots Maatwerk
Leverantie materialen: Rots Maatwerk

De gemeente Dronten werd aangesloten op het nieuwe spoortraject, de Hanzelijn. Wens van de gemeente was om bij het uitstappen een goede eerste indruk van Dronten te krijgen. Hiervoor heeft architectenburo BDP Khandekar een ontwerp gemaakt met daarin een fontein. De fontein bestaat uit grote natuurstenen schillen welke in radialen behakt zijn. Hierdoor ontstaat een schitterend relief in het afstromende water. De bronnen worden aangestuurd middels een programma en zijn dynamisch geprogrammeerd waardoor vele afwisselende beelden ontstaan. ‘s Avonds worden de bronnen aangelicht door LEDarmaturen. 

Maatwerk spuitpotten
De spuiters worden gemonteerd in maatwerk spuitpotten. In deze rvs pot worden ook de zeer kleine RockLEDs gemonteerd. Deze PowerLEDs kunnen alle kleuren realiseren. Doordat deze maatwerk spotjes zo klein zijn kan ook de totale spuitpot klein blijven en daardoor minder aanwezig zijn in het geheel.

Maatwerk natuursteen
Het natuursteen is voorzien van breukruwe radialen waardoor mooie reliëf tekeningen ontstaan. Het natuursteen is door ons gecontroleerd in China bij onze vaste steenhouwer. Het natuursteen is geplaatst op een speciale waterdoorlatende mortel welke rust op een betonnen fundatieplaat. Deze plaat wordt gedragen door heipalen om scheefzakken te voorkomen.

Meer weten over dit project en onze mogelijkheden voor u? Bel ons: 0575-566 565.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Menu

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl