Projecten > Polderplein Hoofddorp


Polderplein Hoofddorp


Opdrachtgever: Gemeente Haarlemmermeer
Ontwerp: OKRA landschapsarchitecten
Oplevering:
2008
Technische ontwikkeling en realisatie:
Rots Maatwerk
Leverantie materialen: Rots Maatwerk

Voor het Polderplein te Hoofddorp was de gemeente Haarlemmermeer op zoek naar een wijze waarop er meer activiteit op het plein zou ontstaan. OKRA landschapsarchitecten ontwierp een fontein en zitelement in één. Zwart granieten zitblokken werden afgewisseld met dynamische fonteinen. Door lange en korte blokken af te wisselen is er altijd een droog gedeelte waar gezeten kan worden. In de winter, als de fonteinen uit staan, is het object een schitterende natuurstenen bank. Met dit zitmeubel annex fontein is er altijd wat te beleven op het Polderplein, ook in de wintermaanden. 

Zwart graniet
De massieve zitblokken van de fontein zijn van zwart graniet gemaakt en zijn afkomstig uit China. De blokken zijn gepolijst afgewerkt wat voor een schitterend diep kleureffect zorgt in combinatie met de weerspiegeling van het water. De tegels tussen de blokken zijn gevlamd afgewerkt voor meer stroefheid. Onder het geheel is een kelder aangebracht om de spuiters altijd goed te kunnen bereiken. De gehele betonnen kelder draagt het natuursteen, tot 9 ton zware blokken. Dit geheel is voorzien van 12 heipalen om verzakking te voorkomen. De watertechniek en buffering is geplaatst in een combikelder van 30ton welke ook onderheid is. 

Horeca
Door de toevoeging van dit project is er veel meer leven en gezelligheid op het plein ontstaan waardoor mensen er langer verblijven. Dit is vooral merkbaar voor de horeca, mensen zitten langer op het terras en nuttigen hierdoor ook meer. Daarnaast zijn de kinderen van ouders langer onderhouden door de fontein,  wat de ouders ook weer meer tijd en rust geeft en hierdoor langer blijven op het terras.

Meer weten over dit project en de gebruikte technieken? Bel ons: 0575-566 565.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Menu

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl