Projecten > Rusland fonteinenshow


Grote fonteinenshow op muziek in Zuid Rusland


Opdrachtgever: WiM Landscaping
Ontwerp: Rots maatwerk
Oplevering: 2011
Technische ontwikkeling en realisatie: Rots maatwerk
Leverantie materialen: Rots maatwerk

Ook over de grens voeren wij maatwerkprojecten uit. Zo hebben we in opdracht van WiM Landscaping een grote fonteinenshow op muziek gerealiseerd in Zuid-Rusland. Over een lengte van 135 meter legden we maar liefst 500 fonteinspuiters aan. 150 rvs onderwaterpompen leveren de stuwkracht voor dit waterspektakel, dat een hoogte van 50 meter haalt. De fontein wordt aangelicht door 600 gekleurde powerLED-spots. We hebben dit project turn-key aangenomen: naast de aanleg zorgden wij voor technisch ontwerp, engineering en productie van de fonteinenshow.

Slinger van waterspuiters
We hebben drie grote cirkels van fonteinen aan elkaar verbonden met een slinger van waterspuiters. De fonteinen staan in een 150 meter lange betonnen bak, afgekleed met Turks natuursteen. Alle techniek is in deze bak gemonteerd en bevestigd op een rvs framewerk. Door continue waterverversing blijft de waterkwaliteit in de fonteinenbak op goed niveau.

25.000 meter bekabeling
We legden maar liefst 25.000 meter bekabeling aan om alle spots en pompen te voeden en sturen. Deze kabels lopen naar een naastgelegen ondergrondse ruimte. Hierin staan alle voedingen, pompsturingen, beveiligingen en aansturingen opgesteld in grote schakelkasten. De gehele show wordt aangestuurd door de Aquashowmanager die vanuit één tijdslijn alle pompen, LED’s en muziek aanstuurt. 5 versterkers en 185 geluidsboxen zorgen ervoor dat de muziek over het hele landgoed hoorbaar is. Het systeem is voorzien van een groot wifi-netwerk, waarmee de eigenaar via zijn tablet of smartphone contact kan maken met de Aquashowmanager. Zo kan hij altijd zelf water, licht en muziek regelen.

Prefab geproduceerd
We hebben het hele systeem prefab geproduceerd in Nederland. Alle onderdelen zijn hier uitvoerig getest op juiste werking en effecten. Na goedkeuring is de hele installatie met meerdere vrachtwagens naar Rusland getransporteerd. Daar hebben wij met een team van 20 monteurs 16 weken besteed aan het plaatsen en inregelen van de installatie. Alles met onze Nederlandse topkwaliteit. Omdat we dit project turn-key hebben aangenomen, konden we ons inzetten voor de volledige ontwikkeling en realisatie van de fonteinenshow. Dit is ook voor de opdrachtgever veel overzichtelijker en eenvoudiger.

Meer weten over dit project en onze mogelijkheden voor u? Bel ons: 0575-566 565.

Delen

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Menu

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl