Projecten > Polles Keuken Efteling


Fonteinenshow ‘Polles Keuken’, Efteling


Opdrachtgever: Efteling bv
Ontwerp: Efteling & Devotus projecten
Oplevering: 2011
Technische ontwikkeling en realisatie: Rots maatwerk
Leverantie materialen: Rots maatwerk

In 2011 hebben wij in opdracht van de Efteling een watershow met LED-verlichting gerealiseerd tegenover pannenkoekenrestaurant ‘Polles Keuken’. De fontein bestaat uit een 15-tal spuiters die geprogrammeerd zijn op de muziek van de Promenade. De basis van de fontein is bedekt met natuurstenen platen en dat maakt hem tegelijkertijd een verkoelend speelobject. Bij warm weer kunnen kinderen door de fonteinen rennen, terwijl hun ouders op het terras van Polles Keuken vertoeven.

Water op muziek
De fontein wordt aangestuurd door Aquashowmanager, een centraal systeem dat probleemloos muziek en water op elkaar kan afstemmen. In nauwe samenwerking met de Efteling hebben wij op de speciaal gecomponeerde muziek een show gemaakt, waarin water en LED-verlichting een hoofdrol spelen. De sturing ontvangt een signaal vanuit de meldkamer van de Efteling en weet daarmee exact wanneer het volgende nummer begint. Hierdoor ontstaat een sprookjesachtig fonteinenshow, die zowel overdag als ’s avonds jong en oud weet te boeien.

Duurzaam systeem
Het hele systeem wordt met één centrale pomp gevoed. Met een speciale sturing is het echter wel mogelijk de 15 spuiters individueel aan te sturen. Dit is een stuk duurzamer dan alle spuiters met aparte, kleinere pompen aan te sturen, terwijl de kwaliteit gewaarborgd blijft. De fontein is afgedekt met natuurstenen platen, waar bezoekers probleemloos overheen kunnen lopen. Zo worden zij letterlijk onderdeel van de show. Omdat wij dit project turn-key hebben aangenomen, hebben wij alles zelf verzorgd. Van technische ontwikkeling en werkvoorbereiding tot leverantie en montage. Hierdoor had de Efteling in het hele project maar één aanspreekpunt.

Meer weten over dit project en onze mogelijkheden voor u? Bel ons: 0575-566 565.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Menu

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl