Projecten > Watertafel Leidsche Rijn


Watertafel Leidsche Rijn


Opdrachtgever: Gemeente Utrecht
Ontwerp: Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten
Oplevering:
2012
Technische ontwikkeling en realisatie:
Rots Maatwerk
Leverantie materialen: Rots Maatwerk

Op het Reykjavikplein heeft landschapsarchitectenburo Lodewijk Baljon een watertafel ontworpen van natuursteen. De langgerekte tafel heeft 8 spuiters welke in hoogte oplopen. ‘s Avonds worden de bronnen verlicht door RGB ledverlichting. Het natuursteen, Summit Forrest graniet, is Leathertouch afgewerkt. Een bijzondere afwerking welke een zoetingsgraad op oneffen oppervlakten geeft. De watertechniek is in een bovengrondse kast gemonteerd en  wordt aangestuurd vanuit de Aquashowmanager welke tevens de LEDverlichting op het plein en in de banken aanstuurd.

Spuiters
De toegepaste spuiters moeten door een laag water heenspuiten waardoor een broeseffect verkregen wordt. Daarnaast wordt het watervlak ermee verlevendigd. De rvs spuitpotten zijn zo klein mogelijk gehouden om niet teveel op te vallen. De spuitpotten kunnen eruit gehaald worden om vervolgens, indien dit noodzakelijk is, kabels en leidingen te kunnen vervangen zonder dat het natuursteen weggenomen hoeft te worden.

Overloop element in natuursteen
Op het eind is een overstroomgoot uit het natuursteen geslepen. Dit uitstroomstuk is eerst door ons vertaald in een proefmodel welke door architect en opdrachtgever beoordeeld is. Na wat aanpassingen is het proefmodel vertaald naar tekeningen voor onze steenhouwer in China. Tijdens een kwaliteitskeuring van ons bij de steenhouwer is de overloopgoot nog getest en aangepast om tot het gewenste resultaat te komen.

Meer weten over dit project en onze mogelijkheden voor u? Bel ons: 0575-566 565.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Menu

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl